Klantenservice
Menu
Promotie
Huisstijl & kantoor
Buitenreclame
Stickers
Relatiegeschenken
Kleding & textiel
Verpakkingen
Tassen
Foto & kaarten
Horeca & evenementen
Gelegenheden
Onze mogelijkheden
Kies je land
Door te kiezen voor duurzaam geproduceerde materialen, zoals hernieuwbare of gerecyclede componenten, kun je de vraag naar nieuwe grondstoffen verminderen, ecosystemen beschermen en de impact op het milieu beperken. Upcycling, waarbij afgedankte materialen worden omgevormd tot nieuwe, bruikbare producten, is een slimme manier om afval te verminderen en de levensduur van materialen te verlengen. Deze aanpak sluit perfect aan bij onze duurzaamheidsdoelen en draagt bij aan het behoud van waardevolle grondstoffen.
Gerecyclede materialen
Gerecyclede materialen
Gerecyclede materialen worden gemaakt door afval of afgedankte items om te zetten in nieuwe, bruikbare producten. Dit proces vermindert de behoefte aan nieuwe grondstoffen door materialen een tweede leven te geven die anders op de afvalberg zouden belanden. Door te kiezen voor producten van gerecyclede materialen, ondersteun je een circulaire economie die de impact op het milieu verkleint en natuurlijke hulpbronnen behoudt.
Biologische materialen
Biologische materialen
Biologische materialen zijn afkomstig van hernieuwbare bronnen, zoals planten, landbouwafval of algen. Deze materialen zijn vaak biologisch afbreekbaar of composteerbaar. Door te kiezen voor biologische producten ondersteun je duurzame landbouw en het verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Biologische materialen dragen bij aan een milieuvriendelijkere productiecyclus.
Hergebruikte materialen
Hergebruikte materialen
Hergebruikte materialen verlengen de levensduur van producten door ze een nieuw doel te geven, zodat ze niet op de afvalberg belanden. In plaats van spullen weg te gooien, krijgen ze op creatieve wijze een tweede leven. Hierdoor hebben we minder nieuwe grondstoffen nodig en verlagen we de druk op stortplaatsen. Hergebruik vermindert de milieuimpact van productie en draagt bij aan minder afval. Een simpele en effectieve manier om producten een tweede leven te geven!
Gerecycled wit papier
Gerecycled wit papier wordt volledig gemaakt van hergebruikt papier door vezels af te breken en opnieuw te gebruiken. Dit bespaart bomen, energie en water. Het is bovendien gemakkelijk opnieuw recyclebaar en heeft 70% minder energie en water nodig dan nieuw papier.
PaperWise Natuurlijk
PaperWise Natural is volledig gemaakt van gerecycled landbouwafval en heeft een ongebleekte, natuurlijk bruine kleur met zichtbare vezels. Door minder afhankelijk te zijn van ontbossing en te kiezen voor bijproducten uit de landbouw in plaats van houtpulp, beschermt deze aanpak niet alleen de natuurlijke hulpbronnen, maar draagt ook bij aan een circulaire economie door afvalmateriaal opnieuw te gebruiken.
Gerecycled karton
Gerecycled karton wordt gemaakt van post-consumer of post-industrieel papierafval, waardoor er minder materiaal op stortplaatsen terechtkomt. Het gebruik van gerecycled karton spaart bossen, vermindert het energieverbruik en minimaliseert de milieu-impact die gepaard gaat met de productie van nieuw karton.
Kraftpapier
Gemaakt van hergebruikte vezels, behoudt gerecycled kraftpapier zijn natuurlijke bruine tint. Het is sterker dan normaal papier en wordt milieuvriendelijk geproduceerd zonder chemische toevoegingen.
RPET
RPET, dat is afgeleid van verwerkt gebruikt plastic, vermindert de vraag naar nieuw plastic, spaart hulpbronnen en minimaliseert het energieverbruik. Het draagt bij aan de circulaire economie door het scheiden van plastic afval, waardoor het een bewuste keuze is voor verschillende toepassingen die duurzaamheid in de productie van producten ondersteunen.
Gerecycled PP
Gerecycled polypropyleen (PP) wordt gemaakt door gebruikte plastic voorwerpen van PP te verwerken, waardoor plastic afval wordt weggehouden van stortplaatsen en oceanen. Dit materiaal draagt bij aan een circulaire economie door de behoefte aan nieuwe plasticproductie te verminderen, terwijl de inherente eigenschappen van polypropyleen behouden blijven.
Gerecycled TPE
Gerecyclede thermoplastische elastomeren (TPE) zijn innovatieve materialen met een aanzienlijk percentage gerecycled materiaal, tot wel 60%, uit een mix van post-industriële (PIR) en post-consumer (PCR) materialen. Chemische recyclingprocessen spelen een cruciale rol bij de productie van deze gerecyclede TPE's en dragen bij aan de ontwikkeling van hoogwaardige, betrouwbare TPE-oplossingen die zowel duurzaam zijn als aanpasbaar aan verschillende toepassingen.
Gerecycled ABS
Gerecycled ABS (Acrylonitril-Butadieen-Styreen) is een duurzaam, sterk plastic gemaakt van hergebruikte ABS-producten, zoals auto-onderdelen en elektronica. Het behoudt dezelfde stevige kwaliteit als nieuw ABS. Door te kiezen voor gerecycled ABS is er minder plastic afval, worden grondstoffen bespaard en de uitstoot van broeikassen verlaagd. Een duurzame keuze voor diverse toepassingen in productie en consumentengoederen!
Gerecycled katoen
Gerecycled katoen komt van katoenafval uit consumenten- of industriële bronnen, zoals oude kleding en stofresten. Dit wordt verwerkt, tot nieuwe garens gesponnen en vervolgens geweven of gebreid tot nieuwe textielproducten. Door te kiezen voor gerecycled katoen verminderen we de vraag naar nieuw katoen en besparen we water, energie en grondstoffen. Onderzoek toont aan dat mechanisch gerecycled katoen tot wel 80% minder CO2 uitstoot per kilo heeft vergeleken met traditioneel katoen.
Gerecycled polyester
Gerecycled polyester, ook wel RPET, wordt vaak gebruikt in kleding en is afkomstig van gerecyclede plastic flessen of polyester textielafval. Dit duurzame alternatief houdt plastic afval uit stortplaatsen en verkleint de milieu-impact van polyesterproductie (zoals grondstofuitputting en petrochemische uitstoot). Gerecycled polyester heeft een veel kleinere CO2-voetafdruk dan traditioneel polyester, met tot wel 70% minder broeikasgasuitstoot (CO2e/kg).
Gerecycled leer
Gerecycled leer, gemaakt van afgedankte restjes leer, wordt verwerkt en gebonden tot vellen of rollen. Door te kiezen voor gerecycled leer zijn er minder nieuwe dierenhuiden nodig, wat de milieu-impact van de leerproductie vermindert, waaronder zaken als ontbossing, habitatverlies en overmatig waterverbruik.
Gerecycled vilt
Gerecycled vilt ontstaat door textielafval, zoals wol of synthetische vezels, een nieuw leven te geven. Tijdens dit proces worden de gerecyclede vezels tot stevige viltplaten samengeperst en gebonden. Dit houdt textielafval uit de stort en vermindert de behoefte aan nieuwe grondstoffen. Zeker bij het gebruik van gerecycled wol kan de CO2-uitstoot zelfs tot 94% per kilo worden verlaagd, in vergelijking met nieuw wol.
Gerecycled roestvrij staal
Gerecycled roestvast staal wordt gemaakt door het inzamelen en verwerken van schroot of post-consumer roestvast staal, waarbij het exclusieve gebruik van nieuwe grondstoffen wordt omzeild. De keuze voor gerecycled roestvast staal bevordert het behoud van hulpbronnen, energiebesparing, afvalvermindering en ondersteunt een circulaire economie.
Gerecycled aluminium
Aluminium recyclen geeft afgedankte materialen een tweede leven met minimale impact op het milieu. Door aluminium schroot te hergebruiken in plaats van nieuwe grondstoffen te winnen, wordt het energieverbruik tot wel 95% verlaagd vergeleken met traditionele methoden. Dit bespaart natuurlijke hulpbronnen, vermindert afval en drukt de CO₂-uitstoot.
Biologische materialen zijn afkomstig van natuurlijke bronnen zoals planten of landbouwreststromen en vormen een duurzaam alternatief voor traditionele plastics. Tijdens hun levenscyclus stoten biologische materialen gemiddeld 45% minder broeikasgassen uit vergeleken met fossiele tegenhangers (CO2/kg).
Kurk
Kurk
Kurk, gewonnen uit de schors van de kurkeik, is een veelzijdig en duurzaam materiaal. Het is hernieuwbaar, recyclebaar en biologisch afbreekbaar.
Deze natuurlijke grondstof helpt afval te verminderen en hergebruik te stimuleren.
Bamboo
Bamboo
Kiezen voor bamboe in plaats van plastic biedt aanzienlijke voordelen voor het milieu. Bamboe is zeer hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar en groeit snel, waardoor er minder plastic wordt gebruikt en de risico's voor de natuur minimaal zijn. Bovendien maken de natuurlijke antibacteriële eigenschappen van bamboe schadelijke chemicaliën overbodig.
Maïs
Maïs
Bioplastic op basis van maïszetmeel helpt de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen, maakt gebruik van overvloedige hernieuwbare bronnen, breekt na verloop van tijd op natuurlijke wijze af en vermindert plasticvervuiling.
Steenpapier
Steenpapier
Steenpapier is een duurzaam alternatief voor traditioneel papier op houtbasis, dat voornamelijk wordt gemaakt van natuurlijke mineralen in rotsen en een kleine hoeveelheid niet-giftige hars. Het is 100% waterbestendig, vrij van chemicaliën bij de productie en breekt na verloop van tijd op natuurlijke wijze af, waardoor het een biologisch afbreekbare optie is voor verschillende toepassingen.
Zaadpapier
Zaadpapier
Zaadpapier is papier van biologische oorsprong met gerecyclede lagen en ingebedde zaden. Als het geplant wordt, breekt het af en levert het voedingsstoffen voor de zaden om te ontkiemen, waardoor herbebossing en milieubewustzijn op unieke wijze worden bevorderd.
Koffiedik
Koffiedik
Koffiedik is het residu van gezette koffie, dat bestaat uit geëxtraheerde koffieboondeeltjes. Door ze te verwerken, worden er minder niet-hernieuwbare materialen gebruikt en wordt er efficiënt omgegaan met organisch afval. De biologisch afbreekbare eigenschappen zorgen voor een snelle afbraak, waardoor vervuiling wordt verminderd en schade aan het milieu wordt beperkt.
Graspapier
Graspapier
Graspapier is een papieralternatief gemaakt van grasvezels, dat de afhankelijkheid van traditionele houtpulp vermindert en duurzame papierproductie bevordert. Het heeft een natuurlijke uitstraling, zichtbare grasvezels en lage teeltkosten.
Suikerriet
Suikerriet
Bioplastic op basis van suikerriet, afgeleid van suikerriet of bagasse, is een hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar alternatief voor traditionele kunststoffen. Het wordt gemaakt van snel hernieuwbaar suikerriet en vermindert de vervuiling en afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.
Biologisch katoen
Biologisch katoen
Biologisch katoen wordt verbouwd zonder synthetische pesticiden, GGO’s of chemische meststoffen. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van wisselteelt en natuurlijke plaagbestrijding. Dit ondersteunt biodiversiteit, houdt de bodem gezond en verlaagt de uitstoot van broeikasgassen, wat helpt in de strijd tegen klimaatverandering. Daarnaast verbruikt biologisch katoen tot wel 91% minder water dan conventioneel katoen.
NatureFlex
NatureFlex
NatureFlex is een verpakkingsmateriaal op basis van hernieuwbare houtpulp en biedt een alternatief voor traditionele kunststoffen. Het heeft een minimale impact op het milieu, is biologisch afbreekbaar en composteerbaar, breekt op natuurlijke wijze af om compost te verrijken en vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.
BioTak
BioTak
BioTak lijmen zijn ontworpen om de milieu-impact van traditionele lijmen te verminderen. Ze bevatten vaak biologisch afbreekbare en biogebaseerde materialen, wat de biologische afbreekbaarheid bevordert en bijdraagt aan een lagere CO2-voetafdruk.
Jute
Jute
Jute, een natuurlijke vezel afkomstig van de juteplant, is een populair materiaal in de textielwereld.
Het is volledig biologisch afbreekbaar en groeit vrijwel zonder pesticiden of kunstmest. Een duurzaam en veelzijdig alternatief voor tal van toepassingen.
JUCO
JUCO
JUCO is een combinatie van jute- en katoenvezels die het beste van beide materialen samenbrengt.
Het is biologisch afbreekbaar en minder milieubelastend vergeleken met gewoon katoen. Een slimme en duurzame keuze voor diverse toepassingen.
Tarwestro
Tarwestro
Tarwestro is een landbouwresidu dat opnieuw kan worden gebruikt om nieuwe producten van te maken. Het gebruik van tarwestro vermindert landbouwafval en biedt een oplossing voor de circulaire economie met een minimale impact op het milieu.
Hennepvezels
Hennepvezels
Hennepvezels, veel gebruikt in textiel, papier en biologisch afbreekbare plastics, komen van de snelgroeiende hennepplant.
Hennep heeft nauwelijks water of pesticiden nodig en breekt op natuurlijke wijze af, wat stortplaatsafval vermindert. Daarnaast absorbeert hennep CO₂, verrijkt het de bodem en voorkomt het erosie. En dat allemaal zonder de tussenkomst van zware chemicaliën.
Olijven
Olijven
Bioplastic op basis van olijven, met olijfbladeren en steenpoeder als vulstoffen, biedt een alternatief voor traditionele kunststoffen. Dit vermindert de milieu-impact van plastic afval en maakt effectief gebruik van agrarische bijproducten, waardoor een circulaire economie wordt bevorderd.
Hergebruik van materialen betekent dat je items die anders als afval beschouwd zouden worden, gebruikt en er nieuwe toepassingen voor vindt, zonder de oorspronkelijke vorm of bedoeling te veranderen.
Hierdoor zijn niet alleen geen nieuwe materialen nodig, maar wordt ook het energieverbruik aanzienlijk verminderd. Het is mogelijk om nieuwe unieke producten te maken met materialen zoals plastic, glas of rubber.
Heb je hulp nodig?
Wij helpen je graag met het promoten van jouw bedrijf of project. Neem gerust contact met ons op via de contactpagina.